De Aprilgrap:
De 'Zandvoortse Bunkerploeg' heeft aanwijzingen dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in een bunker twaalf waardevolle kunstwerken zijn verborgen. Daaronder zou zich werk bevinden van Emil Nolde en Max Beckmann, van wie de werken nu zeer veel geld waard zijn. De ingang ligt onder het zand, maar de Bunkerploeg heeft via de luchtkoker kisten gezien. Dat zegt Gerard Wilmink, directeur van het Cruquiusmuseum in de Haarlemmermeer. Wilmink is lid van de Bunkerploeg, die honderden bunkers in kaart brengt. De ploeg werd ingelicht over de mogelijke aanwezigheid van de schilderijen door de zoon van Sturmbannführer (en kunstkenner) Müller. Die zou de kunst tijdens de oorlog uit depots hebben gehaald om ze voor vernietiging te behoeden. De Duitsers beschouwden het als ontaarde kunst. In de nalatenschap van Müller werd het nummer van de bunker gevonden. De Bunkerploeg gaat een vergunning aanvragen om het zand weg te graven.
Op 1 april werd de bunker opengebroken door burgemeester Niek Meijer in gezelschap van een diverse cameraploegen en verslaggevers. 

FOTO,S  WILLIAM STEENVOORDEN. ROB BOSSINK, ENGEL SCHOLTENLO

Dank aan rob.bossink voor hulp en support en vele anderen politie, burgemeester en wethouders, waternet rijnland bewoners zuidduinen,zandvoortse media landelijke kranten,landelijke tv,buitenlandse pers,en vele anderen waarvan de naam ik vergeten bent.


klik hier om terug te gaan naar hoofdmenu